Välkommen till Förskolan Pelikanen!

Hej! Jag heter Andreea Carlsson och jag jobbar som förskolechef på förskolan Pelikanen. Jag är utbildad förskollärare och har arbetat på flera förskolor i Stockholm och Lidingö innan jag i september 2011 började som förskolechef på Pelikanen.

 

För mig är det viktigt med respekt och lyhördhet för varje barn och jag vill att alla som kommer till förskolan ska känna sig välkomna och få ett bra bemötande. Det ska vara lärorikt, roligt och spännande på förskolan. Välkomna till mig om ni har några frågor!

Jag önskar dig och ditt barn varmt välkomna till vår förskola.

 

Andreea Carlsson, Förskolechef

Pelikanen: Kul och utvecklande för alla barn

Förskolan Pelikanen drivs av Förskolegruppen och har varit en del av Stockholm Stads barnomsorg sedan januari 2009.

Förskolan Pelikanen ligger nära ett skogsområde och har många stora parker och grönområden i närheten. Lokalerna är stora, ljusa och fräscha. Varje barngrupp har gott om plats. Vår förskola har två avdelningar, Myrorna och Elefanterna i åldrarna 1-6 år.

Vi är en multikulturell förskola och vi vill, tillsammans med föräldrar och barn, skapa förutsättningar för att varje barn ska kunna utvecklas på bästa sätt. Vi arbetar efter en traditionell förskolepedagogik där vi har roligt med barnen i förening med omsorg, fostran och lärande.

Trygghet och stimulerande aktiviteter

Vi skapar en trygg och harmonisk miljö, där alla barn får respekt, ömhet och omtanke vilket leder till en stark självkänsla.

Vi tycker också att det är viktigt att stimulera barnens fantasi och nyfikenhet genom aktiviteter, utforskande av omvärlden samt genom lek och skapande.

Verksamheten planerar vi mycket utifrån barnens behov och intressen. Vi är lyhörda och låter barnen vara med och påverka innehållet i förskolans vardag.

Tryggt, glatt och nyfiket

”Mitt barn känner sig tryggt, glatt och är alltid nyfiket på allt roligt ni hittar på att göra.”

C

Anmälan

Spännande, utvecklande teman och utflykter

Varje termin har vi ett eller flera speciella teman vi arbetar med. Det kan t ex. vara transport, språket, människokroppen, musik mm.

Varje månad åker förskolan på en utflykt som oftast knyts till pågående projekt och teman. Genom att lära nya sånger varje månad som är kopplade till aktuella projekt lär vi oss också nya ord.

Vi har också simskola varje vecka, någonting som våra barn uppskattar väldigt mycket.

Föräldrasamarbete, roliga fredagsfester och högtider

Det är viktigt med ett gott samarbete och kommunikation med er föräldrar. För att uppnå det bjuder vi in till föräldramöten, föräldrarådsmöte, utvecklingssamtal, fredagsfester, luciafirande mm. Fredagsfest har vi en gång i månaden. Då visar barnen upp vad de har jobbat med och gör ibland uppträdanden med sång och annat.

Vi uppmärksammar såväl svenska som internationella högtider och årstider. Vi tycker det är viktigt att de inte glöms bort och att barnen får insikt i varför de finns och vad man faktiskt firar.

Våra värderingar

Vi tycker att det är enormt betydelsefullt att jobba med demokratiska värderingar och begrepp som ansvar, hänsyn och empati, allt detta för att barnen ska visa respekt för varandra och för andra människor.

Vi serverar ekologisk mat

Vi serverar bra mat som barnen tycker om! Maten som serveras på Förskolan Lejongapet levereras ifrån S2H Catering som gör all mat av ekologiska råvaror.

Mer om vår ekologiska mat på Lejongapet »